Nytt från styrelsen

Månadsinformation juni 2023

Sommaren kom snabbt i år och nu är det hög tid att få ihop sommarens festligheter. Vi behöver hjälp av er kolonister till sommarens bemanning vid aktiviteterna. I år är det främst kolonister i gång 1 och 2 som står på tur att hjälpa till att sälja lotter, stå i chokladhjulet med mera. Vi är tacksamma om du vill ställa upp på ett tvåtimmarspass och möta många härliga och pratglada kolonister. Skicka ett mejl om du vill hjälpa till info@mossangens.se

Renovering av det som snart skall bli vår nya samlingslokal, dvs ”svarta ladan” i slutet av Elinelundsvägen, är nu i stort sett klar och vi börjar så smått fylla stugan med möbler. Tre soffor och mörkläggningsgardiner är inköpta och en kolonist kommer troligtvis att skänka oss ett bordtennisbord. Om någon av er har några prylar på lager så behöver vi ett slagbord, en stor orientalisk matta – minst 200 cmx 300 cm, 25 stapelbara stolar (ej plast), kinaspel, fiaspel, spelkort, darttavlor, med mera.

Nu när vi fått två samlingslokaler behöver vi hjälp med städning några timmar i månaden under säsongen. Ersättning utgår. Skicka ett mejl till info@mossangens.se om du kan hjälpa oss.

Miljögruppen har skickat ett formulär till dig via mejl där vi vill ha enkla ja och nej svar på några frågor. Har du glömt att svara så får du här en ny chans genom att klicka på länken. Svaren är anonyma. Förhoppningsvis blir vi tillsammans med Elinelund de första koloniområdena i Södra Skåne som får utmärkelsen.

https://forms.gle/Fh41xpuWpLiBRPjM9

Elinelund och Mossängens koloniföreningar hoppas bli miljödiplomerade på grundnivå i sommar. Era svar behövs för att miljögruppen skall veta inom vilka områden vi behöver fördjupa oss. När representant från förbundet kommer hit kan vi få råd och hjälp med hur vi går vidare utifrån era svar.

Nästa år kommer vi att ta bort möjligheten att hyra två fasta parkeringsplatser inne på området. Redan nu erbjuder vi er med två bilar som alternativ boendeparkering till låg avgift på Gästparkeringen. För att få boendeparkering till bil nr 2 måste man vara delägare i stugan eller vara mantalsskriven på samma adress som stugägaren. Ni kan hämta ut en kod och registrera er den 27 maj i Mossängens föreningshus samt den 28 maj i Elinelunds föreningshus mellan kl. 10-12 båda dagarna. Alla kan hämta koden i båda föreningslokalerna. Glöm inte att ta med ert försäkringsbevis. När man parkerar med boendekod kostar det 5 kr/dygn eller 25 kr/vecka. Monica Lindberg svarar på frågor om parkeringen ml.farmor@hotmail.com

Har du en idé men behöver hjälp med hur man ska gå till väga? Eller har du några andra tankar eller synpunkter gällande studier och utvecklingsarbete för vår förening? Mejla då oss på info@mossangens.se 

OBS. Du har väl inte glömt att så dina pumpakärnor så du är med vid invägningen nästa växtbytardag den 24 september. Ära och priser till största pumporna.

 

Händer i juni:

6 juni kl. 9.45. Seniorboule. Varje tisdag fram till den 29 augusti. Boulebanan

6 juni kl. 11-14. Aktiviteter för barn. Mossängens föreningshus.

6 juni kl. 18-21. Canasta i Elinelunds föreningshus varje tisdag till och med den 20 juni. ELMO bjuder på kaffe i pausen.

7 juni kl. 17.45. Kvällsboule varje onsdag fram till den 13 september. Boulebanan

11 juni kl. 10-13. Loppmarknad på festplatsen. Kaffe och grillad korv.

12 juni kl. 18. Trädgårdsvandring, vi tittar in på fyra kolonilotter

13 juni kl. 17-18. Kansliöppet i Mossängens föreningshus. Tappat nyckeln, sälja stugan eller rådvill inför ombyggnad? Välkomna in med alla dina frågor så försöker vi hjälpa dig.

18 juni kl. 13. Föreläsning om invasiva växter på festplatsen. Cajza Eriksson från Länsstyrelsen.

18 juni kl. 18-22. Sommarlovsdisco i Elinelunds föreningshus.

23 juni kl. 9. Vi klär och reser midsommarstången. Ta med grönt och blommor

23 juni kl. 20-01. Glad pack spelar upp till dans. Chokladhjul och lottförsäljning.

24 juni kl. 13. Barnens midsommar, samling Mossängens lekplats

27 juni kl. 17-18. Kansliöppet i Mossängens föreningshus. Tappat nyckeln, sälja stugan eller rådvill inför ombyggnad? Välkomna in med alla dina frågor så försöker vi hjälpa dig. 

28 juni kl. 14. Sommarscen ”Lilla Svansjön”, Elinelunds lekplats.

På Mossängens hemsida /  hittar du aktuell information samt på vår Facebooksida och i månadsmejl till medlemmarna. Om du flyttat eller bytt mejladress så meddela oss på info@mossangens.se

Välkommen att delta i våra aktiviteter och bidrar till en vänlig kolonisammanhållning

Mossängens styrelse

 

 Välkommen till Mossängen

Mossängens Sommarstad är en blomstrande koloniförening i sydvästra Malmö.
Läs mer »