Nytt från styrelsen

Information november månad.

I november är det grått och fuktigt i Malmö men snart står julen utanför dörren med alla ljus och festligheter – och då är man halvvägs till en ny odlingssäsong på kolonin. Idag ligger mycket löv runt festplatsen men det är ett utmärkt material vid täckodling som många börjat med för att gynna den biologiska mångfalden. Varför inte hämta en rullebör full med löv och glädja djur och växter med?

Styrelsen beslutade vid sitt novembermöte att tillsammans med Elinelund ansöka om bidrag från Koloniträdgårdsförbundet för 2022 års kurser. Elinelund beslutade på sitt senaste årsmöte att arbeta för att föreningen skall bli miljödiplomerade. Mossängen tog samma beslut på sitt årsmöte tidigare i år.

Årsmöte 2022 kommer att hållas den 29 mars kl. 19 i Folkets hus i Limhamn. Kanske snickrar du redan nu på en motion till årsmötet. Motioner skall vara föreningen tillhanda senast den 1 februari så lägg redan nu ett mejl till föreningen med dina idéer. info@mossangens.se. Har du förslag på nomineringar till föreningens styrelse skall du kontakta någon i valberedningen senast 28 februari. På vår hemsida www.mossängens.se under fliken Kontakta oss hittar du alla i nuvarande styrelse och valberedningen. Vill du ta upp något under Övriga frågor skall du skicka in frågan skriftligt senast 22 mars.

Föreningen har fått besked att tomtskatten kommer att höjas 2022. Idag är skatten runt 500 kr per koloni och nästa år blir skatten ca 1000 kr dyrare.

Den 1 januari 2022 höjs priset för hyra av föreningslokalen till 1000 kr per dag. Föreningen har köpt in en ny restaurangdiskmaskin och annan utrustning.

Styrelseledamot Birgit Jensen har hand om uthyrning av föreningshuset.
Telefon: 0702121515
E-mail: birgitjensen2019@gmail.comVälkommen till Mossängen

Mossängens Sommarstad är en blomstrande koloniförening i sydvästra Malmö.
Läs mer »