Nytt från styrelsen

Information augusti månad.

Skördemånaden är här och än återstår det bästa. Koloniträdgårdens dag den 28 augusti och Vi bygger ett insektshotell 19 september.

Den 28 augusti kommer vi att fira koloniträdgårdens dag. Vi kommer att ha öppna trädgårdar, miniseminarier, tipspromenad, skördefest och dessutom försäljning av varm korv, kaffe och kaka ner på festplatsen. Medlemmar säljer grönsaker och växter från egna trädgården. Vill du visa upp din trädgård? Elinelund har öppna trädgårdar kl. 10-12 och Mossängen kl. 12-14. Sätt ut ett par ballonger på din grind och lägg ett e-mail till info@mossangens.se eller en lapp i vår brevlåda till föreningshuset så gör vi upp en lista så det blir lättare att hitta rätt.

Den 16 september kl. 19 har vi vårt halvårsmöte där ni vi berättar om vad som hänt i sommar och vad som redan är planerat för 2022. Kom med nya idéer och feedback på våra aktiviteter. Vi vill gärna ha fler barnaktiviteter men behöver föräldrar som kan hjälpa till så aktiviteterna blir roliga. Miljögruppen behöver också några hjälpande händer och hjärnor så brinner du för miljöfrågor så tveka inte att anmäla dig. Mötet är på Folkets hus i Limhamn.

Den 19 september kl. 10-16 ges det återigen möjligheten att lämna trädgårdsavfall nere i inhägnaden i gång 1.

Den 19 september kl. 11 träffas vi på gårdsplanen vid ladan för att fylla vårt insektshotell med inredning. Ta gärna med dig material om du har. Spara redan nu kottar, ihåliga pinnar och döda smala pinnar som skall bindas i knyten. Vi kommer att ha material till de som inte har med sig. En aktivitet för hela familjen.

Kommande aktiviteter säsongen 2021

28 aug.       kl. 10-14     Koloniträdgårdens dag

16 sept.      kl. 19         Halvårsmöte Folkets hus i Limhamn

19 sept.      kl. 11-        Vi fyller vårt gemensamma insektshotell med material

19 sept.      kl. 10-16     Lämna ditt trädgårdsavfall i inhägnade i gång 1.


Datum att komma ihåg:

10 mars                        Töms tunnor med trädgårdsavfall, onsdag jämna veckorVälkommen till Mossängen

Mossängens Sommarstad är en blomstrande koloniförening i sydvästra Malmö.
Läs mer »