Hitta till Mossängen

Mossängen ligger beläget i sydvästra Malmö, alldeles i slutet av Elinelundsvägen, som är en förlängning av Bellevuevägen. Det är lätt att ta sig dit både med tåg/buss, med cykel eller med bil

Cykel

Malmö Stad bygger ut sina cykelleder - och alla vägar bär till Rom, som man brukar säga! För att komma till Mossängen finns det en mängd alternativ att välja mellan: raka spåret Bellevuevägen ner (Bellevuevägen byter namn till Elinelundsvägen och leder en rakt in på området), över Stadion, Kroksbäck och Holma, från Limhamn, eller var man nu kommer ifrån. På Malmö Stads hemsida finns info och kartor.


Buss/tåg
Med buss tar man sig ända fram till områdets infart med busslinje nummer 1 och 33, till hållplats Elinelund. När man hoppat av bussen fortsätter man till fots längs med Elinelundsvägen tills man är inne på området, där Mossängen ligger på vänster sida och Elinelund på höger.


Tar du tåget hoppar du av på hållplats Hyllie och promenerar på cykel/gångvägarna genom rekreationsområdet som sträcker sig fram till koloniområdena. Det är skyltat mot "Elinelund" och tar ca 15 minuter i promenadtakt


Bil
Från Malmö centrum: följ Bellevuevägen söderut. Vid Djupadal byter Bellevuevägen namn till Elinelundsvägen. Följ Elinelundsvägen hela vägen till dess slut. Du ska köra rakt fram i alla rondeller! Efter ett antal rondeller kommer du till den rondell som står i korsningen Elinelundsvägen/Annetorpsvägen. Då är du nästan framme! Fortsätt rakt fram även där, förbi en stor skylt där det står Hylliepark, Folkhögskola m.m. Snart dyker det upp en skylt som hälsar dig välkommen till Elinelunds och Mossängens sommarstad. Fortsätt Elinelundsvägen ner så finns det en gästparkering på vänster hand.


Från Inre Ringvägen/Annetorpsvägen: kör Inre Ringvägen mot Limhamn (kommer du från Limhamn kör du riktning mot Kalkbrottet och Limhamnskyrka). Vid Hyllie har Inre Ringvägen bytt namn till Annetorpsvägen. När Annetorpsvägen korsar Elinelundsvägen svänger du vänster i en rondell (höger om du kommer från Limhamn). I hörnet finns det skyltat för Hylliepark, Folkhögskola m.m. Då har du kommit rätt! Snart dyker det upp en skylt som hälsar dig välkommen till Elinelunds och Mossängens sommarstad. Fortsätt i samma riktning Elinelundsvägen ner så finns det en gästparkering på vänster hand.


Från Yttre Ringvägen: Kör i riktning mot Köpenhamn. Sväng av på sista avfarten innan Köpenhamn, följ skyltning mot Limhamn. Följ anvisningarna ovan.